Medlemskap i Svenska Heraldiska Föreningen

Du kanske inte kan så mycket om heraldik idag, men när du en dag lämnar oss kommer du att veta så mycket mer.

Medlemskapet kostar 150 kr per år. För de pengarna får du fyra nummer av Vapenbilden,  inbjudningar till aktiviteter som seminarier, kongresser och föreläsningar i Svenska Heraldiska Föreningens regi där det finns möjlighet att träffa andra heraldiker. Du får även rabatt på våra böcker och till utvalda evenemang. Du får dessutom din vapensköld uppmålad i vår matrikel och du stödjer vårt heraldiska arbete.

Svenska Heraldiska Föreningen har idag 500 medlemmar runt om i Sverige. På några håll har vi mer lokala aktiviteter, som i Lund/Malmö och Borås/Göteborg.

Kontakta oss för medlemskap

Vill du bli medlem i Svenska Heraldiska Föreningen så kontakta vår kassör Lennart Wasling.
E-post: lennart@heraldik.se

Medlem 150 kr
Familjemedlem 50 kr
Prenumeration 150 kr
Utrikes boende 200 kr

När din betalning har registrerats får du som ny medlem ett välkomstbrev tillsammans med de nummer av vår tidskrift Vapenbilden som tidigare kommit under verksamhetsåret. Som medlem får du också möjlighet att köpa äldre nummer av Vapenbilden till ett förmånligt pris. Beställning görs direkt hos kassören.

Så här betalar du

Det absolut lättaste sättet att betala är plusgiro eller bankgiro:
Plusgiro  22 27 90 – 8
Bankgiro  5142 – 9561

Man kan också betala till vår e-handel på Tictail.

Om du bor utomlands:
Då är det lättast att betala via PayPal på vår e-handel på Tictail.

Eller så kan du använda din bank
IBAN (PG) SE05 9500 0099 6042 0222 7908 (NDEASESS)
IBAN (BG) SE89 8000 0844 0015 4002 6869 (SWEDSESS)

Detta vill vi jobba för

Sprida kunskap om heraldik och närbesläktade ämnen.

Vi publicerar heraldik

För att lyckas med detta ger vi fyra gånger om året ut tidningen Vapenbilden.
Vår hemsida är vår andra resurs för att nå ut. Vårt mål är att alla intresserade här ska kunna få veta allt det som inte finns att hitta i andra böcker. För att få en hög kvalitet på artiklarna granskas både text och källor av redaktionen. Artiklarna i Vapenbilden är normalt längre och har en större grad av forskning bakom sig. Dessutom med bättre illustrationer.

Vill du bli publicerad

Om du har någon artikel om heraldik eller annat ämne som ligger oss nära så kan du få det publicerat på vår hemsida eller i Vapenbilden. Vi tar gärna emot artiklar men vi förbehåller oss rätten att skära i texten. Också bilder tar vi emot. Skicka in bidraget via E-post redaktionen: vapenbilden@heraldik.se

Tyvärr kan vi inte ge någon ekonomisk ersättning, men vi bjuder på utrymmet. Innehållet i artiklarna står författaren själv för, men redaktören tillåter sig en viss granskning av texten. Den som blir publicerad i Vapenbilden får också 4 nummer av det aktuella numret att dela ut till vänner och bekanta.

Forumet Heraldica

2015 lanserades det nya forumet men redan 2004 inleddes vår forumepok då vi tog i bruk vårt första heraldiska forum HERALDICA, som är öppet för debatt för alla intresserade.

Vapenrullor

Vi vill att fler ska kunna känna att deras vapen är skyddat. Därför stödjer vi olika former av registrering av vapen. Eftersom det inte finns något lagskydd för borgerliga vapen är det viktigt att den som antar ett vapen också gör detta känt för andra som är intresserade av heraldik.

Därför publicerar vi vapenrullor. Rullorna är skilda åt för att läsaren lättare ska se var vapnet kommer ifrån och vem som står bakom publiceringen. Har du ett vapen är du välkommen att presentera det på vår sida. Våra vapenrullor hittar du här.
Sedan 2004 har vi fyllt på vår heraldiska databas KÄLLAN som nu innehåller tusentals ofrälse/borgerliga vapen.

Anmäl ditt vapen

Vill du att vi tar med ditt vapen i vår matrikel och i vår webbrulla? Anmäl det då till vår härold Martin Trägen. Om du inte har något vapen men funderar på att skaffa ett så kontakta gärna honom för tips och råd.

tragen@heraldik.se