45-årsjubileum i Malmö

Svenska Heraldiska Föreningens styrelse bjuder in till fysiskt årsmöte med förtjänstmedaljutdelning lördagen den 9 oktober 2021 i Landstingssalen i Malmö rådhus.  Ingång från Kompanigatan (ej huvudentrén mot Stortorget), Malmö. Insläpp kl 12.45, mötet börjar kl 13.00. Middagen börjar kl 18.00.
I september 1976 bildades Svenska heraldiska Föreningen så nu är det dags för 45årsjubileum. Ett extra efterlängtat jubileum eftersom det är vår första möjlighet till ett rejält fysiskt möte sedan corona slog till. Fast vi håller oss förstås inom restriktionernas gränser.
Dagen till ära har vi ett välfyllt program, men såväl minnesblickar som utdelning av de medaljer som inte kunnat utdelas vid de senaste två stämmorna.
PROGRAM
En enkel inledning med presentation av dagen och därefter utdelning av medaljer till Kaare Seeberg Sidselrud, Ronny Andersen och Martin Sunnqvist.
  • Föredrag: Henric Åsklund: ”Svenska Heraldiska Föreningens förtjänstmedalj de första 20 åren 2002-2021”
  • Föredrag:  Medaljör Kaare Seeberg ”Sidselrud om ”Ny norsk kommuneheraldikk – nye rettsregler, kommunereform og den heraldiske konsekvens”
  • Föredrag: Medaljör Ronny Andersen om ”Axplock fra de danske ridderordeners våbenbøger”
  • Föredrag: Arkivarie Olle Nordquist om ”Malmös stadsvapen”
    I anslutning till föredraget ges en guidad rundtur i rådhuset för att se särskilt de heraldiska utsmyckningarna
  • Föredrag: Medaljör Martin Sunnqvist: ”Heraldik och andra symboler i nordiska medeltida laghandskrifter”
Efter föredragen och
MIDDAG
Programmet avslutas med en festlig 45-årsjubileumsmiddag i Rådhuskällarens stora chambre séparée. På grund av förhållningsreglerna för rådhuset är det begränsat antal platser och måste vi be om obligatorisk föranmälan för deltagande, både till mötet och till middagen.
Anmälan sker via denna länk: https://forms.gle/pEerMG7n1KZutbbn9
Anmäl dig senast måndag 5 oktober, men gärna tidigare, det är först till kvarn som gäller om det blir fullbokat. OBS! Även även till endast mötet! Vi kan inte släppa in oanmälda personer i byggnaden.
Själva mötet är gratis och det ingår kaffe och kaka, men för middagen måste vi ta en avgift (dryck ingår ej i priset).
MENYALTERNATIV:
1. Rådhuskällarens Filébuffé, med oxfilé, fläskfilé och kycklingfilé inklusive stor salladsbuffé, olika sorters såser, potatisgratäng, rotfrukter, kryddsmör.
Pris: 200 kr för medlemmar, 300 kr för övriga.
2. Vegetariska biffar (serverade vid bordet) inklusive stor salladsbuffé, olika sorters såser, potatisgratäng, rotfrukter, kryddsmör.
Pris: 150 kr för medlemmar, 250 kr för övriga.
Anmälan till middagen är inte bindande men görs ändå genom att beloppet sätts in på SHF:s PG 22 27 90 – 8. Anmäl er senast måndagen den 5 oktober och glöm inte att skriva ”Årsmötesmiddag”, valt menyalternativ (KÖTT eller VEG) och namn på inbetalningen!
Rådande Coronarestriktioner innebär max åtta personer vid varje bord, inget fritt mingel (detta kan ändras), och att man självklart stannar hemma om man har några sjukdomssymptom. Om du avanmäler före middagen får du pengarna tillbaka.
För frågor och anmälan av allergier eller specialkost hänvisas till mötessamordnare Henric Åsklund (henric@heraldik.se, 070-381 6035).
Varmt välkomna!
Styrelsen

 

Du gillar kanske också...