Internationella heraldikveckan 2022

Den 10 juni firas Internationella heraldikdagen till minne av den första kända vapenförläningen som ägde rum den 10 juni 1128. Under hela veckan arrangeras heraldiska aktiviteter i olika delar av landet.

MALMÖ

Fredagen den 10 juni anordnas en heraldisk stadsvandring i Malmö. Vandringen leds av Lars Trägen. Den börjar klockan 17.30 med samling på Stortorget vid statyn av Karl X Gustav och beräknas ta en och en halv timme. Stadsvandringen är gratis.
Anmälan sker till lars.tragen@gmail.com.

STOCKHOLM

Visning av Riddarholmskyrkan söndagen den 12 juni kl. 15.30. I den medeltida kyrkan finns många heraldiska gravmonument och vapnen för riddare och ledamöter av Serafimerorden. Inträde: 60 kr. Antalet platser är begränsat.
Anmälan till elias@heraldik.se.

ÄLVKARLEBY

SusAnne Mastonstråle berättar om Älvkarlebys kommunvapen och dess koppling till sockensigillet och Claes Depken onsdagen den 8 juni kl. 17 på Skutskärs bibliotek. Anmälan till biblioteket på 02683183.
Exkursion till Älvkarleby kyrka fredagen den 10 juni kl. 15 för att se Claes Depkens grav samt ätten Anckarströms/Löwenströms heraldik.
Anmälan till susanne@maston.se eller 0707670264.

GÖTEBORG

Det blir en utflykt under sommaren. Det är ännu inte bestämt när eller var (troligen Varnhem och trakterna där) så information kommer att läggas ut på hemsidan och på Facebook lite senare.
Anmälan till jesper@heraldik.se.

Teckning: Yens Wahlgren

Du gillar kanske också...