Följ med till Årsta slott

1 juli åker vi å en heldag i Stockholmstrakten med utflykt till både Årsta slott och Wenngarns slott.

Första lördagen efter midsommar, den 1:a juli, arrangerar Svenska Heraldiska Föreningen tillsammans med Årsta slott och Wenngarns slott ett heldagsevent med samåkningsmöjlighet med upphämtning och avlämning på Stockholm Centralstation för de som inte åker egen bil. Notera att delar av programmet kan komma att ändras.

Begränsat antal platser, anmälan krävs och skickas till Theodor Pramer på theodor@heraldik.se senast måndag 26 juni. Medlemmar har förtur och först till kvarn gäller. Deltagande kostar 120 kr och då ingår viss förtäring. Swisha till 070-42 42 420 Theodor Pramer, ange namn och ”Slott”.

Wenngarn slott.

Preliminärt upplägg:

9:30 Samåkning från Stockholms centralstation för de som inte åker bil själva.

10:30  Rundvandring och Wenngarns slott. Historik från 1160-talet till 1670 och Magnus Gabriel De la Gardie, krongods under Gustav Vasas tid, källarhålor för alkoholister, från landshövdingar till ryska maffian med bordellverksamhet, från K-märkning till ny riktning med entreprenörsverksamhet. Mackor och lättare tilltugg bjuds under besöket.

12:50 Samåkning från Wenngarns slott till Årsta slott.

14:00 Välkomnande i fängelsehålan på Årsta slott. Historik från 1200-talet med Tyska orden, 1400-talets historia med korsfarare, krigsherrarna under 1600-talet, 1800-talets kulturetablissemang och kvinnorörelse samt penningaristokratin på 1900-talet, rundvandring och Årsta slottsmuseum samt historia om den sanna byggherren ur olika perspektiv och spökhistorier. Fika och tilltugg bjuds i samband med besöket på museet.

17:00 Samåkning från Årsta slott för de som saknar egen transport.

17:50 Avlämning vid Stockholms Centralstation för samåkande.

 

Du gillar kanske också...