IX Nordiska Heraldiska Konferensen

Missa inte den Nordiska Heraldiska Konferensen när den kommer till Sverige i maj, närmare bestämt till Lund 25-28 maj! Temat för konferensen är denna gång ”Universitetet och studenterna – Heraldiken och ceremonierna vid akademien”, och ingår även i Lunds universitets 350-årsjubileum.

Det blir dagar fyllda med intressanta föredrag av ledande experter på området, inte bara från Norden, utan även huvudtalare från Storbritannien och Tyskland. Ett par exempel ur programmet, vilket kan ses i sin helhet här, är Svenska Vapenkollegiets ordförande Martin Sunnqvist som kommer att prata om Vapen, sigill och logotyper: En översikt över de symboler nordiska universitet använder, Finlands riksarkivare Jussi Nuorteva som kommer att prata om Helsingfors universitets sigill, den danske kungl. vapenmålaren och det danska Rigsarkivets sakkunnige i heraldiska frågor Ronny Andersen som kommer att prata om Våbenbogen for Det Ridderlige Akademi i København og Sorø Akademis våbenbog, samt f.d. Principal Records Specialist vid The National Archives Adrian Ailes som kommer att hålla ett av konferensens två föredrag på engelska, och då prata om Early heraldic seals of corporate bodies.

I år firar den lokala arrangören Societas Heraldica Lundensis också 10 år, vilket firas med en jubileumsbankett på lördagskvällen. Den sedvanliga konferensmiddagen har därför flyttats till fredagskvällen. Nytt för i år är att det finns möjlighet för studenter att ansöka om att få reducerad avgift till konferensmiddag och/eller jubileumsbankett.

Klicka här för att anmäla dig till konferensen!

Du gillar kanske också...