Medaljörer 2011

 

30. Rune Torstenson

Motivering
För hans insatser som sekreterare tillika släktforskare med heraldiskt intresse i skön förening. När det som bäst behövdes steg Rune in som en hjälpande hand och blev snabbt en av föreningens stöttepelare. Han är en utpräglad föreningsmänniska. Driftig, engagerad och pålitlig med en bred och solid kompetens.

Överlämnad vid stämman i Göteborg 2011

31. Per-Olof Widing

Motivering
Såsom ett erkännande av hans utmärkta förtjänster som sekreterare i Svenska Heraldiska Föreningen. Genuint intresse för genealogi och heraldik i kombination med noggrann pennföring är vad varje heraldisk sammanslutning kan önska sig. Han skapade en stadga i föreningens verksamhet som dittills saknats och hans glada och välkomnande sätt beredde dessutom vägen för en viktig föryngring av föreningen.

Överlämnad vid stämman i Göteborg 2011

32. Davor Zovko

Motivering
För hans kraftfulla och på samma gång mjuka stil, genomgående med ett autentiskt uttryck, präglat av detaljskärpa och sinnlighet. Samtidigt som han bejakar heraldikens djupa traditionella rötter gör han det i kombination med ett modernt anslag. Hans ödmjuka personlighet, noggrannhet och integritetsfulla konstnärliga gärning gör honom till den stiliga och färgglada kravatten i den teoretiska heraldiska ekiperingen.

Överlämnad vid stämman i Göteborg 2011